Home » Onze werkwijze

Onze werkwijze

Naast het reguliere schade herstel zijn wij u graag van dienst voor het herstellen van kleine schades zoals bijvoorbeeld de reparatie van uw ruit, spotrepair, het zogenaamde ‘uitdeuken’ zonder spuiten – maar ook voor onderhoud zoals het bijvullen de koude van uw airco. Voor andere of complexe schade laten wij u graag kennis maken met de door ons gehanteerde werkwijze:

Wij beginnen met het opnemen van de schade aan uw auto door een van onze experts. Tevens wordt uw schade ook op foto vastgelegd. Op basis hiervan stellen wij een schaderapport op en nemen in bepaalde situaties het aanrijdingsformulier met u door. Vervolgens verzorgen we het gehele administratieve traject aangaande de schade tussen u en uw verzekeringsmaatschappij of tussenpersoon. We maken nu met u een afspraak voor de reparatie. Indien de schade van dien aard is, dat u niet meer mag of kan rijden met uw auto kunt u met een gratis vervangende auto direct verder op weg!
Op basis van de vastgestelde schade wordt er een calculatie door ons automatiseringssysteem gemaakt. Samen met de foto’s van de schade wordt het door ons opgestelde en erkende schade expertiserapport verzonden aan de desbetreffende schade-expert of verzekeringsmaatschappij.
Het herstellen van de schade aan uw auto begint zo snel mogelijk, nadat we akkoord hebben op het uitvoeren van de reparatie. Het herstel begint bij het demonteren van alle onderdelen, die niet gespoten moeten worden, zoals bijvoorbeeld lijsten, spiegels en bumpers.
Minder complexe reparaties zoals het herstellen van kleine deukjes of ook wel uitdeuken zonder spuiten genoemd, worden snel aangepakt. U bent weer snel op weg!
Na het strak maken van uw auto worden de beschadigde en of nieuwe onderdelen in de primer (grondlaag) gespoten. Daarna wordt de primer fijn geschuurd, nu is het voertuig klaar om in de juiste kleur gespoten te worden. Na het spuiten volgt het drogingsproces in onze moderne spuitcabine onder ideale omstandigheden.
Ook het vervangen van een complete ruit of sterreparatie, wordt met de grootst mogelijk vakkundigheid uitgevoerd.
Alle gedemonteerde en de te vernieuwen onderdelen worden nu weer gemonteerd. Denk hierbij aan verlichtingsdelen, spiegels en stootlijsten. Alle carrosserienaden worden zorgvuldig gecontroleerd en indien nodig afgesteld.
Na zorgvuldige controle is uw auto klaar om door ons aan u afgeleverd te worden. Wij geven 4 jaar garantie op de door ons uitgevoerde werkzaamheden, deze kunt u nalezen op het bijgeleverde garantiebewijs. Wij nemen nu contact met u op wanneer het u uitkomt om de auto weer op te halen.